• 04 Mayıs 1989
  • Antalya , Türkiye
  • Kadın

Burcu Biricik

Biyografi

Tam AdıBurcu Biricik
IMDBImdb Sitesi
Notlar4 Mayıs 1989 tarihinde Antalya’da doğdu. 2006 yılında Antalya’da düzenlenen güzellik yarışmasında "Akdeniz Kraliçesi" seçildi. Lise yıllarında katıldığı tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar veren Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Biricik, oyunculuk kariyerine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı. Burada İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım ve Yedi Kocalı Hürmüz gibi çeşitli oyunlarda rol aldı. 2007 yılında Show TV'de yayımlanan Maçolar dizisindeki yan rolüyle televizyonda ilk kez yer aldı.Daha sonra Toprak'ın Günlüğü kısa filmini[3] çeken Biricik, Kanal D'de 2011 yılında yayımlanan Artiz Mektebi adlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliği Alican Aytekin ile paylaştı.Daha sonra Muhteşem Yüzyıl (2011) ve Ustura Kemal (2012) dizilerinde küçük roller aldı. Show TV'de yayımlanan Düşman Kardeşler (2012) dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kızı canlandırdı. Oyuncu, şu sıralarda TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev (2013) dizisinde Seda karakterini canlandırmakta ve çeşitli reklâm filmlerinde oynamaktadır.

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Çok Uzak Fazla Yakın 23 Eylül 2016
Hayat Şarkısı 01 Ocak 2016
Bana Masal Anlatma 09 Ocak 2015
Şeref Meselesi 01 Ocak 2014
Beni Böyle Sev 2. Sezon (BENI BÖYLE SEV) 01 Ocak 2014
Kedi Özledi 20 Aralık 2013
Beni Böyle Sev 1. Sezon (BENI BÖYLE SEV) 01 Ocak 2013
İnanç Odası 01 Ocak 2013
Muhteşem Yüzyıl 3. Sezon 01 Ocak 2012
Düşman Kardeşler 01 Ocak 2012
Maçolar
Düşman Kardeşler