• 20 Ağustos 1958
  • Ankara
  • Kadın

Füsun Demirel

Biyografi

EğitimiPerugia Universita Per Gli Stranieri - İtalyan dili / Roma Accademia D
IMDBImdb Sitesi
Notlarİtalya’de Perigua Dil Üniversitesi ve Roma Accademia D’Arte Dramatica’yı bitirdi. Tiyatroya İtalya’da ünlü tiyatro adamı Dario Fo’ya asistanlik yaparak başladı. 1980’de Almanya’da Vasıf Öngören’in Berlin Kollektiv Theatre’da Zengin Mutfağı’yla profesyonel oldu. Çevre T. Dormen T. Devekuşu Kabare T. Dostlar T.’da oynadı. 1984’de Gazap Rüzgarı (Orhan Aksoy)’nda küçük bir rolle ilk kez kamera karşısına geçti. Nurettin Şen’le evli. Dario Fo’nun Türkiye temsilcisi, Dario Fo ve Franca Rame’nin 25 oyununu türkçeye çevirdi. Bir dönem ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) Başkan’lığını yaptı. 1986 Antalya Film Festivali’nde Züğünt Ağa (Nesli Çölgeçen)’yla “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 199o SİYAD’da Camdan Kalp (Fehmi Yaşar) ve Berdel (Atıf Yılmaz)’la “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 1994 Ankara Film Festivali’nde Ay Vakti (Mahinur Ergün)’yle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 1996 SİYAD’da Böcek (Ümit Elçi)’le “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 2001 Antalya film Festivali’nde Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi)’la “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 2001 Ankara Film Festivali’nde Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi)’la “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 2001 SİYAD Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi)’la “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” seçildi.

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Acı Tatlı Ekşi 2018-06-08
Arapsaçı 2018-03-30
Zer 21 Nisan 2017
Hayati Tehlike 09 Aralık 2016
Bir Şey Değilim 18 Kasım 2016
Bir Baba Hindu 30 Eylül 2016
Müthiş Bir Film 23 Eylül 2016
Hep Yek 05 Şubat 2016
Aile İşi (AILE İŞI) 01 Ocak 2016
Üvey Evlat 01 Ocak 2016
Madımak: Carina’nın Günlüğü 25 Eylül 2015
Adana İşi 25 Eylül 2015
İçimdeki İnsan 27 Mart 2015
İçimdeki Ses 30 Ocak 2015
Yalan Dünya 4. Sezon 01 Ocak 2014
Yalan Dünya 3. Sezon 01 Ocak 2013
Yalan Dünya 2. Sezon 01 Ocak 2012
Tövbeler Tövbesi (TÖVBELER TÖVBESI) 01 Ocak 2011
Yalan Dünya 1. Sezon 01 Ocak 2011
Memleket Meselesi 31 Aralık 2010
Küstüm Çiçeği (KÜSTÜM ÇIÇEĞI) 01 Ocak 2010
Ey Aşk Nerdesin 01 Ocak 2009
Saklı Yüzler (SAKLI YÜZLER) 23 Kasım 2007
Geniş Zamanlar
Tatlı Bela Fadime 01 Ocak 2007
Kızlar Yurdu 01 Ocak 2006
Eğreti Gelin 18 Şubat 2005
Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç
Canım Benim 01 Ocak 2004
Yeşilçam Denizi 01 Ocak 2003
Aşk Meydan Savaşı
Büyük Adam Küçük Aşk 19 Ekim 2001
Dönüşü Olmayan Yolculuk (REISE OHNE RÜCKKEHR)
Roos en Rana (ROOS EN RANA)
Avrupa Geceleri
Figüran
Hollywood Kaçakları 02 Ocak 1998
Babamı Hırsızlar Çaldı
Sıdıka (SIDIKA)
Kurtuluş
Şaşıfelek Çıkmazı
Böcek 25 Ağustos 1995
Babam Askerde 21 Nisan 1995
Oğlum Adam Olacak
Azmi
Cadı Ağacı
Gerilla
Şehnaz Tango
Beyhan’ın Düğünü
Artist Palas
Ay Vakti
Rumuz Sev Beni
Şans Blokları
Belkıs Hanımın Konağı
Hadi Gel Bar
Kızlar Yurdu
Mem-ü Zin
Gizli Merkez
Berdel
Camdan Kalp (…A HEART OF GLASS)
Bekle Dedim Gölgeye
Bir Küçük Bulut
Boynu Bükük Küheylan
Uçurtmayı Vurmasınlar
Vatan Yolu / Dei Heimreise
Gömlek
Sevgili Bayan
Biri Ve Diğerleri
Kiracı
Menekşeler Mavidir
Ferhunde Kalfa
Aaahh Belinda
Kupa Kızı
Asiye Nasıl Kurtulur 01 Ocak 1986
Kader 01 Ocak 1986
Züğürt Ağa
Dul Bir Kadın
Bir Yudum Sevgi
Dağınık Yatak (DAĞINIK YATAK)
Gizli Duygular
Üç İstanbul
Asiye Nasıl Kurtulur 01 Şubat 1974
Canım Benim
Kader