• 28 Mart 1969
  • Manisa
  • Kadın

Nazan Kesal

Biyografi

Tam AdıNazan Kırılmış
IMDBImdb Sitesi
Notlarİlköğretim ve liseyi Manisa'da tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitiren Nazan Kesal, İstanbul'a yerleştikten sonra Tv dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. 1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu'na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı. Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde master yapmaktadır. Ercan Kesal' la evli ve bir çocuk annesidir.

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Kaygı (INFLAME) 12 Mayıs 2017
Fazilet Hanım ve Kızları 01 Ocak 2017
Ay Dede 01 Ocak 2017
Kardeşim Benim 15 Ocak 2016
Toz Bezi (DUST CLOTH) 25 Aralık 2015
Delibal 25 Aralık 2015
Daire (THE LOFT) 10 Nisan 2015
Analar ve Anneler 01 Ocak 2015
Kırık Kalpler Bankası 01 Ocak 2015
Albatrosun Yolculuğu (ALBATROSUN YOLCULUĞU) 17 Ekim 2014
Daire 07 Şubat 2014
Bugünün Saraylısı 2. Sezon 01 Ocak 2014
Gri Bölge 01 Ocak 2014
Bugünün Saraylısı 1. Sezon 01 Ocak 2013
Kayıp Şehir 01 Ocak 2012
Saç 09 Eylül 2011
Aşk ve Ceza 2. Sezon 01 Ocak 2011
Bir Ömür Yetmez 01 Ocak 2011
Aşk ve Ceza 1. Sezon 01 Ocak 2010
Hicran Yarası 01 Ocak 2009
Vicdan 10 Ekim 2008
Hüküm 01 Ocak 2008
Cennetin Çocukları 01 Ocak 2008
Bir Ömür Yetmez (SATURNO CONTRO) 06 Nisan 2007
Şölen 01 Ocak 2007
İklimler (CLIMATES) 20 Ekim 2006
Kayıp Şehir (THE LOST CITY) 07 Temmuz 2006
Rüzgarlı Bahçe
Yadigar
Aliye 01 Ocak 2004
Mühürlü Güller
Uzak 20 Aralık 2002
Yazgı 09 Kasım 2001
Gri Bölge (THE GREY ZONE)
Şara
İstanbul Kanatlarımın Altında 15 Mart 1996
Bizim Aile
Bir Sonbahar Hikayesi
Öykülerle Yaşayanlar
Tatlı Betüş 03 Nisan 1993
Süper Baba 01 Ocak 1993
Gölge Oyunu
Aliye
Süper Baba (SÜPER BABA)
Hüküm
Kardeşim Benim
Cennetin Çocukları 01 Nisan 1977
Hicran Yarası (HICRAN YARASI) 13 Ocak 1959