• 03 Kasım 1955
  • Lefkoşa/ Kıbrıs
  • Erkek

Osman Alkaş

Biyografi

Tam AdıOsman Alkaş
EğitimiAnkara Devlet Konservatuarı Oyunculuk Anabilim Dalı
IMDBImdb Sitesi
AjansıAsiye Kocaman Casting
NotlarKıbrıslı Türk oyuncu. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun kurucularındandır ve halen bu tiyatroda aktif görev almaktadır. Kıbrıs Türk halkı arasında popüler olan Torba programının yapımında görev almış, Gölgeler ve Suretler filmi ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde rol almıştır. Ardından sırasıyla; Uzun Hikaye, Hükümet Kadın 2 ve Sarmaşık filmlerinde oynamıştır. Özellikle sarmaşık filmindeki rolüyle beğeni toplamıştır. Osman Alkaş 3 Kasım 1955 günü Lefkoşa'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Lefkoşa'da gördü.[1] Liseden mezun olduktan sonra ailesiyle meslek seçimi konusunda tartışmalar yaşadı; ama annesinin karşı çıkmasına karşın[2] 1973-74 ders yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Anabilim Dalı'na girdi. 1976 yılında mezun oldu .1976 yılının haziran ayında Kıbrıs'a dönen Alkaş, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli sanatçı olarak işe başladı.Bu dönemde iki buçuk yıllığına askerliğe gitti; ama askerliği boyunca zaman zaman oyuncu açığını kapatmak için oyunlarda rol aldı. 1980 yılında Lefkoşa Kültür-Sanat Festivali'nde Güzel Sanatlar Derneğinin bir oyununda rol alınca tiyatrodan atıldı. Bunun ardından 3 Kasım 1980 tarihinde Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisi'nin onayıyla Yaşar Ersoy, Işın Cem ve Erol Refikoğlu'yla birlikte Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nu kurdu.Halen bu tiyatronun kadrosunda yer almaktadır.Osman Alkaş, kendisi gibi tiyatrocu olan Deniz Çakır ile yakın bir ilişkiye sahiptir. Aralarında nikah yoktur; ama Çakır'ı "hayat arkadaşım" olarak tanımlamaktadır.Kıbrıs'ta ikamet etmektedir. Buna rağmen Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin çekimleri için sık sık İstanbul'a gitmekte ve adadan uzun süreler boyunca uzak kalmaktadır.Üç köpeğe sahiptir. Alkaş Bayrak Radyosu'nda da çeşitli programlar yaptı. Kendi tabiriyle "uzun dönem" bir çocuk programı yapan Alkaş, bunun yanı sıra radyoda kadın programları, sabah programları ve yemek programları yaptı. Bu dönemde radyo reklamları da yapmaktaydı. Televizyonculuğa Tolgay Tarıman ile birlikte başladı. Tarıman ile birlikte bir süre reklam filmleri yapan Alkaş, daha sonra 1994 yılında Torba programının yapımında Tarıman'la birlikte yer aldı. Program Kıbrıs Türk halkı arasında çok popülerleşince başka kanallara olan bağımlılıktan kurtulmak için Tarıman'la beraber Tempo TV adlı bir televizyon kanalı kurdu. Program 2003-05 yılları arasında sona erdi. 2001 yılında Kıbrıs'ta çekilen, Rum, Türk ve diğer uluslardan gelen oyuncuların oynadığı sekiz bölümlük Gimme 6 dizisinde hem Mustafa karakterini canlandırdı, hem de senaristlik yaptı.2010 yılında çekilen ve 2011 yılında sinemalarda gösterilen Gölgeler ve Suretler filminde rol aldı. Filmde "Veli" karakterini canlandırdı.[5][8] 2010 yılından beridir Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Ekrem Tatlıoğlu karakterini canlandırmaktadır.Yannis Yoannu'nun Hi! Am Erica filminde ve çeşitli kısa filmlerde de rol almıştır. Alkaş halen reklam filmlerinde yer almaktadır. Bunların yanı sıra "Saraydan Kız Kaçırma" operasında da oynamıştır. Oyunculuk yaşamının yanı sıra Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörlüğü görevinde de bulunmaktadır. 2009 yılında Satirigo Tiyatrosu'ndan "Başarı ve Barış Ödülü"nü almış

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Acı Tatlı Ekşi 2018-06-08
Çocuklar Sana Emanet March 23, 2018
Biz Size Döneriz 31 Mart 2017
Rüya (DREAM) 21 Ekim 2016
Bir Baba Hindu 30 Eylül 2016
Hayat Şarkısı 01 Ocak 2016
Bu Şehir Arkandan Gelecek 01 Ocak 2016
Istanbul Story 01 Ocak 2016
Sarmaşık 04 Aralık 2015
Bedel 01 Ocak 2015
Hükümet Kadın 2 08 Kasım 2013
Efsane Beşli (RISE OF THE GUARDIANS) 11 Ocak 2013
Eski Hikaye (MÜLKSÜZLER) 01 Ocak 2013
Uzun Hikaye 12 Ekim 2012
Pamuk Prenses ve Avcı (SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN) 01 Haziran 2012
Öyle Bir Geçer Zaman ki 3. Sezon 01 Ocak 2012
Gölgeler ve Suretler (GÖLGELER VE SURETLER) 11 Mart 2011
Öyle Bir Geçer Zaman ki 2. Sezon 01 Ocak 2011
Öyle Bir Geçer Zaman ki 1. Sezon 01 Ocak 2010
Rüya (BI-MONG) 31 Ekim 2008
Züğürt Ağa
Bedel
Uzun Hikaye (TALL STORY) 01 Ocak 1960