• 01 Ocak 1946
  • Ağrı
  • Erkek

Salih Kalyon

Biyografi

Tam AdıSalih Kalyon
EğitimiAnkara Sanat Tiyatrosu
IMDBImdb Sitesi
Notlar1946 Ağrı doğumlu Salih Kalyon, 1964 yılında Asaf Çiyiltepe - Güner Sümer ikilisinin yönettiği Ankara Sanat Tiyatrosu’na girerek Cahit Atay’ın “Sultan Gelin” oyunuyla profesyonel oyuncu oldu. Bir yıl sonra Dostlar Tiyatrosu ile çalışmaya başladıysa da, kısa bir süre sonra tekrar AST’a döndü. “Ayak Bacak Fabrikası”, “Kuyruklu Yıldız”, “72. Koğuş”, “Müfettiş”, “Mayın”, “Durand Bulvarı”, “Tozlu Çizmeler”, “Linç” ve “Ana” oynadığı oyunlardan bazıları. 1976 yılında A.Ç.T. adı altında kendi topluluğunu kuran ve 20 yıl devam ettiren sanatçı, tiyatro çalışmalarına iki yıl ara verdikten sonra, 1999 yılında "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyunuyla yeniden sahnelere döndü. Salih Kalyon, “Bizimkiler” ve “Bir Demet Tiyatro” dizileri ile “Vizontele” filminde ve “Bana Bir Şeyhler Oluyor” oyununda rol aldı.

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Dügüm Salonu March 16, 2018
Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel 07 Nisan 2017
Olanlar Oldu 20 Ocak 2017
Şevkat Yerimdar (ŞEVKAT YERIMDAR) 01 Ocak 2017
Piyasadan Büyük Alacağımız Var 04 Eylül 2015
Güvercin Uçuverdi 27 Mart 2015
8 Saniye 27 Şubat 2015
Gaza Gelen Adam 01 Ocak 2015
Altın Horoz 01 Ocak 2015
Son Umut (THE WATER DIVINER ) 26 Aralık 2014
Böcek 19 Eylül 2014
Eyyvah Eyvah 3 31 Ocak 2014
Yeşil Deniz 1. Sezon (YEŞIL DENIZ 1. SEZON) 01 Ocak 2014
Şevkat Yerimdar 25 Ekim 2013
Koğuş Akademisi 17 Mayıs 2013
Kelebeğin Rüyası (THE BUTTERFLY’S DREAM) 22 Şubat 2013
Ali Ayşe’yi Seviyor 01 Ocak 2013
Moskova’nın Şifresi: Temel (MOSKOVA’NIN ŞIFRESI: TEMEL) 23 Kasım 2012
El Yazısı 23 Mart 2012
Diğer Yol – Bir Trabzon Filmi (DIĞER YOL – BIR TRABZON FILMI) 01 Ocak 2012
Canım Benim 01 Ocak 2012
Sümela’nın Şifresi:Temel 16 Aralık 2011
Eyyvah Eyvah 2 (EYYVAH EYVAH 2) 07 Ocak 2011
İstanbul’un Altınları 01 Ocak 2011
Newyork’ta Beş Minare (FIVE MINARETS IN NEW YORK) 05 Kasım 2010
Eyyvah Eyvah (EYYVAH EYVAH) 26 Şubat 2010
Ezel 2. Sezon 01 Ocak 2010
Küstüm Çiçeği (KÜSTÜM ÇIÇEĞI) 01 Ocak 2010
Adab-ı Muaşeret (ADAB-I MUAŞERET) 15 Mayıs 2009
Alayına İsyan 01 Ocak 2009
Ezel 1. Sezon 01 Ocak 2009
Süper Ajan K9 26 Eylül 2008
Üvey Aile 01 Ocak 2008
Gece Gündüz (GECE GÜNDÜZ) 01 Ocak 2008
Beyaz Melek 16 Kasım 2007
Komedi Dükkanı 1. Sezon 01 Ocak 2007
Aşk Eski Bir Yalan 01 Ocak 2007
Çinliler Geliyor 08 Aralık 2006
Fırtına 01 Ocak 2006
Organize İşler 23 Aralık 2005
Sen misin Değil misin?
İlk Göz Ağrısı 01 Ocak 2005
Vizontele Tuuba 23 Ocak 2004
Avrupa Yakası 1. Sezon
Sevinçli Haller (SEVINÇLI HALLER)
Azize 01 Ocak 2004
Gönderilmemiş Mektuplar 28 Mart 2003
Hayat A.Ş.
Bana Bir Şeyhler Oluyor 01 Ocak 2003
Ölümsüz Aşk (ÖLÜMSÜZ AŞK) 01 Ocak 2003
Bizimkiler 14. Sezon 01 Ocak 2002
Koltuk Sevdası 09 Şubat 2001
Vizontele 02 Şubat 2001
Bizimkiler 13. Sezon 01 Ocak 2001
Güneş Yanıkları
Bizimkiler 12. Sezon 01 Ocak 2000
Bizimkiler 11. Sezon 01 Ocak 1999
Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? 01 Ocak 1999
Bizimkiler 10. Sezon 01 Ocak 1998
Bizimkiler 9. Sezon 01 Ocak 1997
Bizimkiler 8. Sezon 01 Ocak 1996
Böcek 25 Ağustos 1995
Oğlum Adam Olacak
Bir Demet Tiyatro
Bizimkiler 7. Sezon 01 Ocak 1995
Bizimkiler 6. Sezon 01 Ocak 1994
8 Saniye (8 SECONDS) 01 Ocak 1994
Yazlıkçılar
Bizimkiler 5. Sezon 01 Ocak 1993
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri 01 Ocak 1992
Bizimkiler 4. Sezon 01 Ocak 1992
Son Umut
Gizli Yüz 01 Ocak 1991
Uzlaşma
Bizimkiler 3. Sezon 01 Ocak 1991
Başka Olur Ağaların Düğünü
Bizimkiler 2. Sezon 01 Ocak 1990
İz Peşinde
Kuruluş / Osmancık
Belene (BELENE)
Bir Muharririn Ölümü
Merdoğlu Ömer Bey
Ölümsüz Aşk
Asiye Nasıl Kurtulur 01 Ocak 1986
Züğürt Ağa
Bir Avuç Cennet
Çıplak Vatandaş
Bay Alkolü Takdimimdir
Islak Mendil 01 Nisan 1982
Talihli Amele
Fırtına 01 Şubat 1978
Güneşli Bataklık
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (NEREYE BAKIYOR BU ADAMLAR)
Asiye Nasıl Kurtulur 01 Şubat 1974
Azize
Aşk Eski Bir Yalan (CEMOM)
Canım Benim
İlk Göz Ağrısı
Salur Kazan: Zoraki Kahraman 09 Haziran 2017