• 16 Eylül 1970
  • Ankara
  • Kadın

Andaç Haznedaroğlu

Biyografi

Tam AdıAndac Haznedaroglu
EğitimiAnadolu Üniversitesi Tiyatro Ana Bilim Dalı Oyunculuk Bölümü
IMDBImdb Sitesi
NotlarAnadolu Üniversitesi Tiyatro Ana Bilim Dalı Oyunculuk bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede dramaturji masterı yaptı. Yazmış olduğu altı film senaryosu bulunmaktadır. Bunlardan; yazdığı ilk kısa film olan “OĞUL” un yönetmenliğini 2013’de yaptı. Film 2015’de Cannes Short Film Corner’da yer aldı. Yurt dışında GITIS - The Russian University of Theatre Arts - GITIS - Гитис oyuncu yönetmenliği kurslarına katıldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversite’sinde ve Yeditepe Üniversite’sinde “Directing for Talent” dersleri vermektedir. 20 yılı aşan deneyimini kendi prodüksüyon şirketi olan “Andac Film Productions” çatısı altında topladı. EĞİTİM: 1987-1991 Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat 1991-1995 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Ana Bilim Dalı Oyunculuk Bölümü 1992 Moscow GITIS Oyuncu Yönetmenliği Workshop 1995-1996 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dramaturji Master Programı 1998 Seattle –APLS İngilizce Yabancı Dil Kursu 2012 Michelle Danner Golden Box Oyuncu Yönetmenliği Workshop 2013 İstanbul Film Akademisi Öktem Başol ile Uygulamalı Senaryo Atölyesi 2014 İstanbul Film Akademisi Pınar Bulut’la Senaryo Yazma Teknikleri İŞ DENEYİMİ: (2014-2015) istanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü, öğretim görevlisi “Oyuncu Yönetmenliği-Directing for Talent” (2013-2014) İstanbul Film Akademi, öğretim görevlisi “Oyuncu Yönetmenliği-Directing for Talent” (2012-2013) Yeditepe Üniversitesi, öğretim görevlisi “Oyuncu Yönetmenliği-Directing for Talent”

Filmography

Film Adı Çıkış Tarihi
Acı Tatlı Ekşi 2018-06-08
Misafir (THE GUEST) 01 Ocak 2017
Her Şey Aşktan 29 Ocak 2016
Araf Zamanı 01 Ocak 2012
Gün Akşam Oldu 01 Ocak 2011
Samanyolu 01 Ocak 2010
Dudaktan Kalbe 2. Sezon 01 Ocak 2008
Dudaktan Kalbe 1. Sezon 01 Ocak 2007
Gülpare
Haziran Gecesi
Çalınan Ceset
A.G.A
Çınaraltı
Hayat Bağları
Dadı
Misafir
Gün Akşam Oldu 01 Ekim 1974
Samanyolu